Resultaten

Afvalmonster

Jij gaat voor gemak en comfort. Met het milieu houd jij je niet bezig. Heb je trek, dan koop je een voorverpakte snack. Als je mee kunt rijden met de auto, dan ga jij echt niet fietsen. En kun je een gadget in China 10x goedkoper krijgen? Natuurlijk kies je daar dan voor! Duurzame keuzes, dat is iets voor later als je een dik salaris verdient. Jij hebt al genoeg aan je hoofd, dan ga je je echt niet druk maken over afval en te veel CO2-uitstoot.

Meeloopschaap

Natuurlijk doen verhalen over milieuvervuiling en klimaatverandering jou iets. Als het niet te ingewikkeld is, wil jij daarom best duurzame keuzes maken. Je gooit je afval in de juiste bak en snapt dat de metro en fiets beter zijn dan ritjes met de auto of een brommer op benzine. Als er handige oplossingen zijn, dan doe je mee. Maar het moet allemaal niet te veel moeite kosten. Jij hebt niet het idee dat die paar keuzes die jij per dag maakt echt het verschil gaan maken voor een beter milieu.

Afvalworstelaar

Je weet dat de keuzes die jij dagelijks maakt gevolgen hebben voor het milieu. Smeltende ijskappen en schildpadden met plastic om hun nek laten jou bepaald niet onberoerd. Je doet dan ook je best voor een beter milieu. Je scheidt je afval, doucht niet te lang en gebruikt herbruikbare drinkflesjes en tasjes. Maar de echt grote beslissingen, zoals geen vlees meer eten of niet meer met het vliegtuig op vakantie, die zijn nog net een stapje te ver. Uiteindelijk moet het wel allemaal leuk en te doen blijven.

Superheld

Wow, wat ben jij goed bezig! Jij bent een superheld op het gebied van duurzaamheid. Je verdiept je in alle manieren waarop jij jouw druk op het milieu kunt verminderen en handelt daarnaar. Sterker nog, je probeert zoveel mogelijk andere mensen te inspireren om dit ook te doen. Papier weggooien in de restafvalbak? Dat zal niemand jou zien doen. Als je gaat winkelen neem je altijd een eigen tas mee. En ook als het gaat om voedsel, kies je de meest duurzame optie. Een discussie met je ouders of vrienden over het eten van vlees, ga jij niet uit de weg. Jij gelooft dat dit hét moment is om iets te doen voor de aarde en je weet als geen ander welke rol jij daarin zelf kunt spelen.